Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ.Γιώργο Πιτσιλή στο Προεδρικό Μέγαρο

Γ.ΠΙΤΣΙΛΗΣ: Kύριε Πρόεδρε, με ιδιαίτερη τιμή σας παραδίδω και φέτος τα αποτελέσματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το 2018. Από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν, ανταποκρίθηκαν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Και αυτό δημιουργεί σε μας την υποχρέωση και την πρόκληση – αν θέλετε – να τους το ανταποδώσουμε με το να βελτιωνόμαστε διαρκώς, με το να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες που τους παρέχουμε, αλλά και με το να υπηρετούμε την φορολογική δικαιοσύνη και να δείχνουμε την κατανόηση και την ευαισθησία σε όσες περιπτώσεις απαιτείται.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας ευχαριστώ γι’αυτή την επίσκεψη. Και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας. Μέρες που είναι όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την Αρχή της Νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της Αρχής της Νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο Ανθρωπισμός, η Δικαιοσύνη και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον Άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ.

Γ.ΠΙΤΣΙΛΗΣ: Σε αυτό συμφωνώ, κύριε Πρόεδρε.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ