Από την συνάντηση με τον ορισθέντα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αυτή την φορά υπό τη νέα σας ιδιότητα, εκείνη του ορισθέντος Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θέλω να σας συγχαρώ για αυτή την τόσο επάξια επιλογή σας και εκλογή σας η οποία, ταυτοχρόνως, συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτετε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχετε υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση πολλά χρόνια και υπό πολλές ιδιότητες. Θ’ αναφερθώ σ’ εκείνη του κορυφαίου στελέχους της, εκείνη του Ευρωβουλευτή κι εκείνη βεβαίως του εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που τόσο επιτυχημένα υπηρετήσατε, ως πρόσφατα. Το πεδίο των αρμοδιοτήτων και της εποπτείας σας, υπό τη νέα σας ιδιότητα, είναι και ευρύ και κρίσιμο, όχι μόνο φυσικά για την Ελλάδα αλλά για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Κύριε Αντιπρόεδρε, όντας βέβαιος για την επιτυχία σας -σας ξέρω πολλά χρόνια και μπορώ να το πω αυτό- δεν έχω παρά να σας ευχηθώ ένα και μόνο: Καλή δύναμη. 

Και πάλι καλωσορίσατε. 

Μ. ΣΧΟΙΝΑΣ:  Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, 

Ευχαριστώ και για την υποδοχή και για τα καλά σας λόγια, και για την διαχρονική στήριξη. Στο πρόσωπό σας βλέπω όχι μόνο τον Αρχηγό του Κράτους, αλλά βλέπω κι έναν φίλο, που μας δέσανε πολλές, ιδιαίτερες στιγμές, στο πρόσφατο κι όχι τόσο πρόσφατο παρελθόν. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Όπως ξέρετε, η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων της νέας Επιτροπής μάλλον θα είναι η 1η Δεκεμβρίου, και είμαι σε μια τελική φάση ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς, και τον Πρωθυπουργό, έτσι ώστε να μπορέσουμε αυτή η μετάβαση να γίνει με τον πιο ομαλό τρόπο που μπορεί να γίνει. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή, και προσβλέπω στην συζήτησή μας.-