Χαιρετισμός κατά την Εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής με θέμα “Επέτειος Βύθισης του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ-Μνήμες Υπερηφάνειας”

Το Αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ» συμβολίζει -και θα συμβολίζει στο διηνεκές- το αδάμαστο φρόνημα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, το αδάμαστο φρόνημα του Πολεμικού μας Ναυτικού, επέκεινα δε το αδάμαστο φρόνημα του Λαού και του Έθνους των Ελλήνων. Το φρόνημα εκείνο, με το οποίο εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιζόμαστε, για πάντα, τα Εθνικά μας Θέματα, τα Εθνικά μας Δίκαια, και μαζί με αυτά την Ευρωπαϊκή και την Διεθνή Νομιμότητα. Και αυτό θα το πράττουμε «και μόνοι και μετά πολλών».

Στέκομαι σ΄ αυτή την φράση: Και λέω «και μόνοι», επειδή έχουμε αποδείξει -και θα το αποδεικνύουμε πάντοτε- ότι μπορούμε να το πράξουμε, όταν χρειάζεται, και μόνοι. Γιατί, όπως είναι γνωστό, για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού. Μετριέται με την Ψυχή. Και η Ψυχή των Ελλήνων μετριέται με την απεραντοσύνη της Ιστορίας μας και με το απέραντο γαλάζιο του Ουρανού μας και της Θάλασσάς μας. Της Θάλασσας, που τόσο τίμησε ο «ΑΔΡΙΑΣ» και το πλήρωμα του, προσφέροντάς μας ένα απαράμιλλο παράδειγμα εκπλήρωσης Εθνικού Χρέους.

Και πάλι, σας ευχαριστώ.