Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με την Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλώς ορίσατε. Συγχαρητήρια, καλή δύναμη, καλή επιτυχία και θέλω να σας συγχαρώ για τις δύο διαλέξεις σας στο Πανεπιστήμιο του Princeton και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: Πρόεδρε, και εντός του Μεγάρου, να ευχηθώ η θητεία σας να σφραγίσει την ιστορία της νεώτερης Ελλάδος, σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Και να σας μεταφέρω από την πλειονότητα των συμπολιτών μας ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό. Εννοώ η προσπάθεια που καταβάλλετε τόσο εντός της πατρίδας, όσο και με πρόσφατες παρεμβάσεις στον διεθνή τύπο. Και αυτό μας γεμίζει ελπίδα ότι όντως θα σφραγίσει η νέα θητεία του Προέδρου της χώρας μας με διαφορετικό τρόπο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ πολύ. Θυμάμαι, ιδίως τα δύο σημεία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Περιφέρειας: Το πρώτο αφορά την σχέση της Περιφέρειας με την κεντρική Διοίκηση. Και το δεύτερο αφορά τον ρόλο της Περιφέρειας στην ανθρωπιστική κρίση. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικά και δίνουν και μια εικόνα της Ελλάδας προς τα έξω. Πράγμα πολύ σημαντικό αυτή την εποχή.

Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: Καινούργιος θεσμός ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλω να πιστεύω ότι ήδη είχαμε κάποια δείγματα, με αφορμή τα αποθεματικά ότι θα είναι παρών στην εθνική προσπάθεια. Και οφείλει να είναι για να μπορείτε και εσείς, οι ανώτατοι Πολιτειακοί άρχοντες, η κυβέρνηση, να λειτουργήσει απαλλαγμένη. Νομίζω, και εκφράζω το σύνολο των Περιφερειαρχών, ότι θα λειτουργήσουμε με εκείνον τον τρόπο, που θα αθροίσουμε στην δυναμική της προσπάθειας που κάνουμε για την Πατρίδα.-