Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Υφυπουργό Επικρατείας κ. Τέρενς Κουΐκ

Τ. ΚΟΥЇΚ: Κύριε Πρόεδρε, έχω να περάσω αυτό το κατώφλι από τότε που ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Και για μένα είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, όπως αντιλαμβάνεσθε.
Αλλά, χαίρομαι πάνω απ’όλα που σας έχουμε σήμερα Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μια πολύ δύσκολη εποχή, που πρέπει όλοι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας.
Και από τη δική μας την πλευρά, και με επικεφαλής, όπως ξέρετε, τον Πάνο Καμμένο, είμαστε σε μία κυβέρνηση η οποία – τουλάχιστον – πορεύεται περήφανα, διαπραγματεύεται περήφανα και νομίζω ότι θα εκπληρώσουμε μέσα στο βάθος τετραετίας αυτά που έχουμε υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό.
Ευχαριστώ πολύ που με δεχθήκατε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μιας και αναφερθήκατε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή: Η μεγάλη του παρακαταθήκη, ιδίως μετά το 1974 και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα κάνουμε όλοι μαζί. Στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις σε κρίσιμες ώρες δεν μπορεί να υπάρχουν. Ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.

Τ. ΚΟΥЇΚ: Και εγώ ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Και η συνέντευξη του Πρωθυπουργού, του κ.Τσίπρα προχθές, νομίζω ότι ήταν σημαδιακή για το πώς πορευόμαστε.-