Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο

Α.ΣΑΜΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, στην τελευταία μας συνάντηση είχα την ευκαιρία να σας επαναλάβω τη γνώριμη θέση της παράταξής μου, την οποία έχω αποκαλέσει ‘εθνική κόκκινη γραμμή’, που είναι: Η υπεράσπιση της θέσεως της χώρας μας στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία, πραγματικά, στηρίζει την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδος.

Γνωρίζω ότι συμφωνείτε με τη θέση αυτή. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι αυτή τη στιγμή η υπεράσπιση αυτής της εθνικής θέσης γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η ‘κόκκινη γραμμή’ βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Και ήθελα γι’αυτόν τον λόγο να σας δω σήμερα και επ’αυτού να συζητήσουμε.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Κύριε Πρόεδρε, εκτιμώ ιδιαίτερα, για μιαν ακόμη φορά, και την πρωτοβουλία σας αλλά και την ευαισθησία σας. Και την εκτιμώ τόσο περισσότερο όσο έχω πει πως, από τη μία πλευρά η πορεία της Χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη. Και από την άλλη πλευρά αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων. Και τούτη την ώρα είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Και ενόψει της επικαιρότητας, θέλω να επισημάνω ότι αυτό το διακύβευμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο Ελληνικός Λαός. Και έχω εμπιστοσύνη ότι την άλλη Κυριακή ο Λαός μας θα αποδείξει, για μιαν ακόμη φορά, ότι στις κρίσιμες ώρες δείχνει την μεγαλύτερη ωριμότητα και αποφασιστικότητα.-