Από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου με την Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ όλους σας για την παρουσία σας εδώ. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκφράζει την κοινή συνισταμένη όλων των Επιμελητηρίων, αλλά ταυτόχρονα και την αγωνία που υπάρχει σήμερα στην αγορά. Είναι γνωστό το πόσο έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στην αγορά. Η δύναμή σας είναι μεγάλη, γιατί είσθε άνθρωποι οι οποίοι έχουν συναντήσει δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες θα τις υπερνικήσετε. Βεβαίως, χρειάζεσθε τη συμπαράσταση της Πολιτείας και χρειάζεσθε ένα κλίμα που θα σας επιτρέψει να δείξετε τι πραγματικά μπορείτε να κάνετε και ποιες είναι οι δυνατότητές σας.

Στο πλαίσιο του ρόλου μου είμαι εδώ για να σας διαβεβαιώσω ότι η πορεία της Χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη θα διασφαλισθεί. Αγωνιζόμαστε για την επίτευξη μιας συμφωνίας, η οποία θα ανταποκρίνεται και στις αρχές της Ευρώπης και στην προοπτική της Ελλάδας. Ανεξάρτητα δε από τις πολιτικές διαφορές που υπάρχουν στις πολιτικές δυνάμεις, είμαι πεπεισμένος ότι τούτη την ώρα όλοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να πετύχουμε τον κοινό σκοπό. Αφού εμείς, οι Έλληνες, γνωρίζουμε καλά – ιδίως τα τελευταία χρόνια – ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτυγχάνουμε όλοι μαζί. Και οι επιμέρους πολιτικές διαφορές σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μας βγάλουν απ’αυτόν τον στόχο και απ’αυτήν την πορεία.
Αυτόν τον ρόλο θα τον διαδραματίσω στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου και, όπως έχω πει, αγγίζοντας τα όρια των αρμοδιοτήτων μου. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί είσθε σήμερα εδώ, αφού η ενημέρωσή σας μου είναι πολύτιμη.

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ.Ε.Ε.Ε.): Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστούμε πολύ γι’αυτή τη συνάντηση. Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή η χώρα, η οικονομία, βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο δίλημμα: Μία επώδυνη συμφωνία ή μία ρήξη, η οποία θα είναι καταστροφική.
Θεωρώ λοιπόν ότι είναι μονόδρομος να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία, αρκεί όμως τα επώδυνα να έρθουν από την πλευρά των δαπανών και όχι των εσόδων. Είναι πασιφανές, όπως και εσείς είπατε, ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις δεν έχουν καμία δυνατότητα για πρόσθετους φόρους ούτε ενός ευρώ. Και θα ήθελα με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε για όλη αυτή την αμέριστη συμπαράσταση στον επιμελητηριακό θεσμό και με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας τιμήσουμε με αυτό το αναμνηστικό στεφάνι ελιάς της Ένωσης.-