Από την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ.Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ καταρχάς για τα συγχαρητήριά σας, τα οποία μου διαβιβάσατε, και τις ευχές σας. Είχα την ευκαιρία, ξέρετε, σ’αυτήν την τρίμηνη προεκλογική περίοδο να επισκεφθώ όλη την Ελλάδα, να συνομιλήσω με πολλούς πολίτες, ν’ακούσω και τις ανησυχίες τους, αλλά και τις προσδοκίες τους. Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ θα τηρήσει στο ακέραιο τον συνταγματικό της ρόλο. Θα είμαστε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καταθέτει πάντα ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, και πάλι συγχαρητήρια για την εκλογή σας και καλή δύναμη κατά την επιτέλεση των καθηκόντων σας. Αποτελεί κοινό τόπο ότι η Παράταξη, της οποίας πλέον ηγείσθε είναι εκείνη, η οποία άνοιξε τον δρόμο της Χώρας μας στην Ευρώπη, την τότε ΕΟΚ, νυν Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι βέβαιος ότι και υπό την ηγεσία σας θα συμβάλει καθοριστικώς ώστε να εδραιωθεί η θέση της Χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Ιδίως υπό την σημερινή κρίσιμη συγκυρία, όπου δοκιμάζεται, κυριολεκτικώς, για λόγους οικονομικούς αλλά και ανθρωπιστικούς, η συνοχή και το μέλλον του όλου Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Νάστε καλά.-

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ