Σημεία Χαιρετισμού ΠτΔ κατά την επίσκεψη του στην έδρα του Συλλόγου Down Ελλάδος

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι και πάλι -είναι η τέταρτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων μου- κοντά σας, εδώ στην έδρα σας, στην Καλαμαριά.

  1. Πριν απ’ όλα οφείλω να διευκρινίσω -όπως το έχω πράξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν- ότι όταν βρίσκομαι μαζί σας εκπληρώνω οφειλόμενο χρέος απέναντί σας. Και τούτο διότι ο Σύλλογός σας, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, συμπαρίσταται σε συνανθρώπους μας που έχουν μεγάλη ανάγκη, βοηθώντας τους να υπερασπισθούν την αξία τους και ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, όπως άλλωστε ορίζουν και οι διατάξεις του άρθρου 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 του Συντάγματος. Με τον τρόπο δε αυτόν ο Σύλλογός σας υπηρετεί, με την ίδια ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, και τις θεμελιώδεις, για την Δημοκρατία μας και τον Πολιτισμό μας, αρχές του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης. Επιπλέον δε συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό, σε ό,τι αφορά την εκ μέρους της Πολιτείας στήριξη του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, στο πεδίο στήριξης των συνανθρώπων μας με σύνδρομο Down.

  2. Η φετινή μου επίσκεψη, όμως, μου επιτρέπει να σας συγχαρώ δημοσίως για τις μεγάλες προόδους που έχετε κάνει στο πλαίσιο επιτέλεσης της αποστολής του Συλλόγου σας. Και τούτο διότι καταφέρατε, υπερβαίνοντας πολλά εμπόδια, οικονομικά και άλλα, να λειτουργήσετε από φέτος και ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας.

Καταλήγω, αρκούμενος να επαναλάβω την δέσμευσή μου απέναντί σας: Είμαι και θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης του τόσο σημαντικού Ανθρωπιστικού σας έργου.